Om filmer och koncentrationssvårigheter

bild på rörigt köksbord

Jag är frustrerad och irriterad. Tänkte jag skulle koppla av och försöka kolla på film, men som vanligt gååååår det inte. Jag kan inte koncentrera mig och får trycka på paus och backa filmen hela tiden. Tror att jag har lyckats se typ EN film under de senaste tre åren. Trots att jag varit sjukskriven hela tiden. Och det är ju bara de senaste månaderna jag varit rörlig. Tills i våras satt jag ju bara still hela långa dagarna.
Bio skulle nog funka koncentrationsmässigt, men pga toafaktorn så går inte det. Buhu.
OM det skulle fungera med bio skulle jag vilja se den här filmen som fredag har premiär på gemytliga och klassiska Fyrisbiografen.

I väntan på ett mirakel  Regi Piero Messina. 100 minuter, Italien/Frankrike 2015 fredag–måndag 18.15, tisdag–torsdag 20.15 Anna (Juliette Binoche) spenderar sina dagar ensam innanför de stora väggarna av sin gamla villa på Sicilien. Helt plötsligt dyker Jeanne upp, en ung kvinna som påstår sig vara flickvän till Annas son Giuseppe. Han bjöd henne till Sicilien för att fira påsk, men väl där syns han inte till. Anna säger att han snart är tillbaka, men husets personal beter sig ängsligt och misstänksamt. I väntan på Giuseppe lär de två kvinnorna känna varandra. Medan stadens traditionella påskfirande förbereds väcks frågan; kommer Giuseppe verkligen att komma tillbaka?

Men 100 minuter med stominoja är mer än jag klarar. Och så vet jag inte om jag kan ta mig upp ur biofåtöljen. De brukar inte vara särskilt handikappanpassade tyvärr.

Hade tänkt att testa med något så ovanligt som en biofilm som bara är en timme lång.

min_faster_i_sarajevoMin faster i Sarajevo. Har hört och läst en del om den och är nyfiken.
Men nu har jag upptäckt att jag nog kan kolla på den på TV:n här hemma via Triart, där man kan hyra en del filmer ur deras utbud. Enbart kvalitetsfilmer. Det verkar väldigt lovande. Bara bredbandet räcker till. Och bara jag klarar av att koncentrera mig…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.