Härlig läsupplevelse: Lena Anderssons Sveas son

Längesen det funkade med läsning för mig. Dagtid kan jag inte koncentrera mig och i sängen blir det inte många minuter pga att jag oftast tar ett sömnpiller innan sänggång. Appen Nextory har fått igång mig lite grann eftersom det är lättare att hålla mobilen i sängen än en pappersbok.

Eftersom jag är sjukskriven efter ännu en stor bukoperation är det nu lugna hemmadagar som gäller. Kom på att jag gärna ville läsa samma bok som jag gav till systerdottern som fyllde 30 i söndags.

Laddade ner Lena Anderssons nyutkomna Sveas son igår och satte igång. Fast redan från första sidan! Ragnar föds samtidigt som socialmakterna tar makten i Sverige 1932 och blir en personifiering av det nu raserade folkhemmet. Det blir en intressant skildring av svensk nutidshistoria som hade hög igenkänningsfaktor för mig och som gav en hel del insikter och funderingar. Lena Andersson är inte odelat positiv – det är en väldigt nyanserad beskrivning av vår 1900-talshistoria.

Boken var inte så lång, så den tog tyvärr slut redan idag på förmiddagen.

Bland det bästa jag läst på länge

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.